top of page

ONE Year 5226


Μια γιορτή με καλό σκοπό: όλα τα έσοδα από την πώληση του t- shirt 5226 δόθηκαν για τους σκοπούς του Elpida Youth.

Ολοι έχουμε ανάγκη από μια αφορμή για γιορτή! Η Σίλια Κριθαριώτη προσκάλεσε τις αγαπημένες της φίλες στο 5226 Store το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου για ένα μεσημεριανό, Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας του 5226 Store στο Golden Hall, στήθηκε για μια ακόμη φορά ένα παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Η βιτρίνα με τους 20 πολυελαίους που σχεδίασε και εκτέλεσε ο διεθνούς φήμης διακοσμητής, Douglas Little γέμισε φως το 5226 Store, η όμορφη τραγουδίστρια Josephine πλημμύρισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες κι έδωσε παλμό στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο, η Starbucks πρόσφερε απολαυστικά ροφήματα και η Max Perry χειροποίητες σοκολάτες.

Ηταν ένα πάρτι με καλό σκοπό: ειδικά για την ημέρα, η Σίλια Κριθαριώτη σχεδίασε ένα συλλεκτικό t- shirt 5226 και όλα τα έσοδα θα δοθούν στους σκοπούς του Ελπίδα Youth, μιας νέας πρωτοβουλίας που προσφέρει ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά και είναι κοινή προσπάθεια της Μαριάνας Γουλανδρή, Τατιάνας Μπλάτνικ και Λάουρας Μακροπούλου της οικογένειας Λαλαούνη. ΗΤατιάνα Μπλάτνικ ήταν από τις πρώτες καλεσμένες που κατέφθασε στη γιορτή, εκπροσωπώντας τον νεοσύστατο φιλανθρωπικό θεσμό.

Η Σίλια Κριθαριώτη είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να δεχτεί τις ευχές των δικών της ανθρώπων: του συζύγου της, Νίκου Τσάκου, των τριών παιδιών της, της αδερφής της Λένιας, του αδερφού της Νίκου Κριθαριώτη και της μητέρας τους Μπέτυς Κριθαριώτη. Επίσης, το παρών έδωσαν οι κυρίες Χριστίνα Μήτση, Ροζμαρι Χατζηιωάννου, Χριστιάνα Παπαγεωργίου, Μάρα Ζαχαρέα, Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά, Ελενα Μακρή Λυμπέρη με την κόρη της Φιλίππα, η Μαργαρίτα Σφέτσα, η Φαίη Μπέη.


Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι Μαίρη Συνατσάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος και Ιλένια Ουίλιαμς, Βασιλική Τσεκούρα, Κατερίνα Γκαγκάκη, Σάσα Σταμάτη, Θέμης Γεωργαντάς, Αρης Καβατζίκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Αννίτα Ναθαναήλ. Εκεί ήταν και όλες οι εκλεκτές φίλες του brand Celia Kritharioti και της prêt a porter σειράς που υπογράφει η Σίλια Κριθαριώτη, «5226», οι οποίες στηρίζουν το όραμα το σχεδιάστριας περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια και τώρα πια μπορούν να βρίσκουν τις δημιουργίες 5226 και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη συναυλία της Josephine, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από το 5226 Store, τρεις γενιές απόλαυσαν το χριστουγεννιάτικο σόου.

Σε μια εποχή που η χώρα μαστίζεται από οικονομική κρίση, η Σίλια Κριθαριώτη θεωρεί υποχρέωσή της να συνεχίζει να επενδύει και να δημιουργεί: τόσο με το 5226 Store στο Golden Hall, όσο και με την παραγωγή της prêt a porter σειράς 5226. Τα γυναικεία ρούχα 5226, τα παιδικά 5226 Princess και η σειρά βαπτιστικών, σχεδιάζονται από τη Σίλια Κριθαριώτη και παράγονται στην Ελλάδα. Ενας μεγάλος κύκλος επαγγελματιών και εργαζομένων συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία: από τους παραγωγούς υφασμάτων, τις μοδίστρες και κεντήστρες –ειδικότητες που με τα χρόνια χάνονται, και τους τεχνικούς πολλών ειδικοτήτων, μέχρι τους φωτογράφους, τους στυλίστες, τα περιοδικά. Γι’ αυτό και είναι πεποίθηση της Σίλιας Κριθαριώτη ότι η μόδα δεν αποτελεί μόνο ένα εφήμερο τερτίπι αλλά μια δυνατή βιομηχανία, στην οποία δραστηριοποιούνται πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Ηταν μια μέρα που θα θυμόμαστε, μια φωτεινή, ζεστή, χαρούμενη ημέρα στην καρδιά του χειμώνα.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page